Press "Enter" to skip to content

Rusta upp cykeln och få bättre hälsa på två hjul

Alexandra 0

Att träna kan man göra på oändligt många olika sätt. En träningsform som många gillar är cykling. Det är inte bara ett fridfullt sätt att komma ut i naturen på, det är samtidigt en träningsform som många kan göra. Cykling ger en frihetskänsla samtidigt som det är en skonsam träningsform för stora och små.

Cykla mera och må bättre

Många som är överviktiga finner att framförallt simning och cykling är två bra träningsformer att börja sin viktresa med tack vare att de inte belastar kroppen på samma sätt som andra träningsformer. Dock är cykling en väldigt enkel och skonsam träningsform som alla kan utöva utan att behöva lämna hemmet. Med hjälp av en motionscykel i sitt eget hem kan man få en hel del motion när det är dåligt väder ute, eller om man föredrar att träna hemma.

Oavsett om man cyklar på en motionscykel eller en vanlig cykel är cykling en effektiv träningsform som gör att konditionen förbättras. Det beror främst på att intensitetsgraden varierar beroende på underlaget utomhus eller inställningen på motionscykeln. En varierande intensitet när det kommer till träning kallas även för intervallträning och har visat sig vara extra effektiv för att bygga upp en bra kondition.

Rusta upp cykeln och ta dig ut i naturen

För att kunna ta del av alla fördelar som finns med cykling gäller det att man har möjlighet att cykla och helst så regelbundet som möjligt. Oftast blir man stoppad redan innan man har kommit ut om cykeln inte är användbar. Se därför till att göra cykeln i ordning och lägg en dag eller två på att få den körklar. Oavsett om man behöver byta cykeldäck eller bara pumpa däcken så gäller det att man ser till att fixa cykeln ordentligt. Reflexer och lysen bör också finnas så att man kan köra i mörkret på ett säkert sätt. När du väl har fått cykeln i ordning är det bara att ta dig ut i naturen nästa gång lusten faller på och njuta av friheten och fågelsång.