Press "Enter" to skip to content

Olika sorters konditionsträning

Alexandra 0

På ett gym idag är det inte svårt att hitta mängder av folk lyftandes så tunga vikter så möjligt. Tyngdlyftning har blivit alltmer populärt och bänkpress, proteindrinkar och personbästa är vanliga samtalsämnen runtom i landet. Ren styrketräning är dock inte den mest fördelaktiga att utföra. Det ger stora muskler och en snygg strandlook, men andra träningsformer är bättre när det kommer till att ta sig genom vardagen på ett hälsosamt sätt. Den som exempelvis vill bära tungt, kunna ta långa promenader eller leva längre bör integrera konditionsträning i sin träningsrutin, något som kan utföras i många olika former.

Rodd och paddling

Att skaffa sig en egen roddbåt eller kajak och ge sig ut i den kalla naturen är ett ganska avancerat projekt som kräver mycket engagemang. Att däremot sätta sig i en paddel- eller roddmaskin är enkel och mycket bra träning. Konditionen tränas effektivt upp. Samtidigt byggs styrka i bål, armar och även ben. Det underlättar för den som till exempel vill kunna bära och lyfta tungt. Bålstyrkan är vital för att kunna hålla sig på benen långt upp i åldrarna.

Löpning

Löpning är en annan träningsform som också stärker bålen. Dessutom får man bra benträning och stärker benets och fotens senor och leder. Det minskar bland annat risken för att få artros i framtiden. Det gör det enklare att kunna röra sig obehindrat och gå långa sträckor.

Cykling

Cykling är en skonsam träningsform, som exempelvis passar bra för den som väger mycket och vill undvika att belasta leder och knän. Dessutom går den att använda sig av i vardagen för den som vill ta sig till jobbet på ett smidigt sätt.