Press "Enter" to skip to content

Utbilda dig till spa-terapeut

Alexandra 0

 

Det finns många möjligheter att utbilda sig till att jobba på spa. Du kan bli massör eller fotvårdsspecialist, och du kan också fungera som frisör eller nagelteknolog hos ett spa. Det finns även andra möjligheter som till exempel att utbilda sig inom hudbehandling eller yoga. En yogalärare som utför lugna och avslappnande yogapass kan vara något för ett etablerat spa som vill erbjuda sina kunder något extra. Fundera på vad just du vill göra och brinner för, och undersök sedan möjligheterna till utbildning. Många utbildningar inom spa och hälsa går att göra på kvällar och helger så att du kan behålla din vanliga inkomstkälla under tiden du utbildar dig.

Massage av olika slag

Massage är en klassiker som återfinns på nästan alla spa i hela världen. Massage innebär att man knådar eller gnider kroppen med händerna, för att krama musklerna och skapa ökad blodcirkulation och få musklerna att slappna av. Metoden att bearbeta kroppen på detta sätt har funnits länge, speciellt bland folken i Mellanöstern där traditionen tros ha uppstått. Det finns olika varianter av massage som i princip går ut på att man arbetar med kroppen och knådar musklerna på olika sätt och med olika hjälpmedel. Några olika typer av massage är fibromassage, thailändsk massage, taktil massage, nurumassage och energimassage. Det förekommer även att massage används i samband med sexuella lekar och med sexleksaker.
Utbilda dig på distans

Det finns gott om kvällskurser och workshops som sträcker sig över loppet av några helger för den som vill satsa på en sådan typ av utbildning inom området spa och hälsa. För den som inte bor i en större stad kan utbudet vara något begränsat. Som tur är finns det många bra kurser och utbildningar inom områden som massage, nagelteknologi, hudterapi och yoga via internet, där man utför större delen av utbildningen och teoridelen online, för att sedan träffas vid ett eller två tillfällen för att finslipa tekniken. Detta kan vara en bra början för den som vill testa på yrket innan man hoppar på en lite längre utbildning som ger ett certifierande diplom i slutet.