Press "Enter" to skip to content

Träning reducerar stress och förbättrar hälsan

Alexandra 0

Att träning förbättrar hälsan är något man har hört mycket om. Det hjälper till att reducera sjukdomar och får även kroppen att jobba förebyggande. Det finns mycket från vardagen som påverkar vår hälsa och ett av de största problemen som de flesta av oss har och som påverkar hälsan är stress.

Stress är bland det giftigaste som finns för kropp och själ. Det kan bidra till sjukdomar och tillstånd som i vanliga fall inte hade uppstått. Man blir deprimerad, ökar risk för hjärtinfarkter, åldras i förtid, tappar hår, ökar risken för diabetes, bidrar till högt blodtryck och mycket mer.

Därför är det viktigt att vi lär oss att hantera stress, samt att vi skyddar kroppen mot de tillstånd och sjukdomar som kan uppstå på grund av stress.

Genom att träna och motionerna kan man minska symptom som uppstår av stress, och dessutom minskar även stresskänslan i kroppen. Detta har att göra med att vi tröttar upp kropp och själ genom träning, samt att vi får utlopp för de adrenalin som uppstår vid stressiga situationer.

Dessutom ökar våra lyckohormoner i kroppen och därför stressar vi mindre och kommer också att känna oss mycket lyckligare.

Stress är något man nästan aldrig kan undankomma men det gäller att lära sig att hantera stressen man upplever i vardagen, som man då gör med hjälp av motion och träning.

För att kunna koppla av och komma ner i varv ordentligt kan man även börja att meditera och träna yoga. Detta är väldigt avslappnande och man ger kropp och själ verktyg för att klara av stressiga och spända situationer.

Stress påverkar kroppen på många olika sätt

Eftersom stress tyvärr är något man sällan kan undankomma måste vi lära oss att hantera stressiga situationer för att det inte ska påverka kroppen.

Stress kan sätta rejäla spår på hälsan och påverka mycket i kroppen. Ett väldigt vanligt symptom som kan uppkomma när man utsätts för stress är att man tappar hår. Man kan få tunnare hår eller fläckar där det helt saknas hår. I dessa situationer är det viktigt att man söker hjälp för att kunna få rätt behandling mot detta. På https://nordichair.com/sv/prp/ortopedisk kan man få den rätta behandlingen för att motverka håravfall och återställa de hår man har tappat.

Men att tappa hår är ett ganska ofarligt stressymptom däremot är det ett tecken på att kroppen inte mår bra och det är kroppens sätt att försöka säga ifrån innan något mer allvarligt uppstår.

Lider man av stress alldeles för mycket och för länge kan det sluta med hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, högt blodtryck, utbrändhet, ångest, panikattacker och mycket mer.

Eftersom stress förstör den naturliga rytmen som kroppen har kan det påverka hur cellerna byggs upp, detta kan leda till att vi istället får sjuka celler istället för friska. På grund av detta blir då kroppen sjuk!