Press "Enter" to skip to content

Spa idag – att vårda hälsan

Alexandra 0

Begreppet spa är idag förknippat med mycket mer än bad. På ett spa kan du idag, förutom bad, få en mängd olika behandlingar för till exempel ansikte, kropp och hud. Du kan uppsöka ett spa en eftermiddag i din hemstad eller åka bort över en helg beroende på vad du vill ha eller göra. Spa har idag blivit alltmer synonymt med friskvård och hälsa men också med att skämma bort sig själv och unna sig det där lilla extra.

Att må bra

WHO definierar hälsa så här: ”Hälsa definieras till ett tillstånd som kantas av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välmående”. Att må bra handlar alltså om mycket mer än att inte vara sjuk. Vi behöver bra mat, goda relationer, meningsfull sysselsättning och vi behöver känna oss bekräftade och uppskattade. Många av oss upplever stress i vardagen och en del av oss får ont i kroppen som en reaktion på det. Ibland behöver vi läkarvård och/eller medicin, ibland behöver vi hjälp med att lossa spänningar som satt sig i muskler och bindväv. Uppsöker du naprapat i Stockholm eller din hemstad kan du få hjälp med det.
Spa-resor

Andra gånger kan det räcka med en spa-behandling för att stressa av och må bättre. I takt med att allt fler upptäcker detta växer också spaindustrin. I ett globalt perspektiv växer den med flera miljarder dollar varje år. Idag hittar du inte bara spa på speciella ställen utan på nästan varje hotell och att åka på spa-resa har blivit allt vanligare. Tar du kontakt med en vanlig svensk resebyrå kan du hitta hotell med spa-anläggningar i de flesta delar av världen. Vill du hellre åka båt finns det även spakryssningar.
Konferens och spa

En del arbetsplatser väljer att förlägga kick-offer och konferenser till spahotell som en investering i välmående personal. En kick-off eller konferens på spahotell erbjuder möjligheter till såväl koncentrerat arbete som fullständig avkoppling. Kombinationen av trevlig miljö, god mat, aktiviteter och njutning stimulerar till kreativa lösningar och positiv anda.