Press "Enter" to skip to content

Spa i Stockholm

Alexandra 0

Sugen på att koppla av, ha det skönt och glömma bort vardagen för några timmar eller kanske flera dagar? Särskilt nu på vintern när det är mörkt, deppigt och kallt kan det vara underbart att unna sig någonting som livar upp såväl kropp som själ. Om du bor i Stockholm har du tur, för här finns ett stort utbud av olika spa-anläggningar för olika smaker och plånböcker. Förutom att bada i jacuzzi och pool erbjuder anläggningarna ofta även massage, ansiktsbehandlingar och många sorters kroppsterapier. Och med den allt hårdare konkurrensen tävlar anläggningarna om att kläcka nya koncept.

Bada i humle?

Det gäller att vara innovativ när man öppnar en ny spa-anläggning. Kanske har konceptet dragits en aningen för långt nu när ett Öl-spa har öppnat i Stockholm. Ett ölspa där det till råga på allt inte ens serveras någon öl, eller ens erbjuder möjligheten att bada i drycken. Det är Hotel Reisen, beläget på Skeppsbron, som nyligen lanserat sitt Beer Spa i samarbete med Carlsberg. Det närmaste man kommer ölet är att produkterna på anläggningen har en doft av citrus, vilken kommer av humle. Detta till trots har trycket på öl-spat varit högt och enligt Henric Byström, bryggeriets svenska kommunikationschef, blev samtliga tider snabbt uppbokade.

Nya kreativa koncept

Att lansera en produkt som överraskar och viker från normen har blivit ett välkänt grepp för att locka nya konsumenter. Carlsberg har tidigare erfarenhet av att skapa en ale-äppelkaka tillsammans med Tössebageriet. Detta var även bageriet som låg bakom den omskrivna semmel-wrappen. Ett genuint öl-spa existerar faktiskt redan, och det i ölparadiset Prag. Där har man tagit konceptet på fullaste allvar och erbjuder gästerna att bada i ett badkar fyllt med öl, med en öltunna vid sidan av varifrån man kan båda fylla på karet och släcka törsten. Och på tal om att släcka törsten, minns ni företaget i Stockholm som startade en “vattenbar” som sedan endast visade sig bestå av en vattenkran på ett bord?