Press "Enter" to skip to content

Skapa spakänsla i hela hemmet för en billig peng

Alexandra 0

Spa innebär många saker och man kan ställa sig frågan om vad som gör det så lockande? Det sammanfattade svaret är att en spaupplevels är avslappning för både kropp och sinne. Spa brukar förknippas med ord som värme, lugn, renhet och sist men inte minst lyx. Det är framförallt något lite extra och lyxigt med en spaupplevelse. Det innebär även att det olyckligtvis inte alltid är det billigaste alternativet för en weekend och det är just vad den stressade moderna människan behöver idag. Som tur är finns det flera sätt att skapa en spakänsla hemma, för lite pengar. Och inte bara i badrummet, utan i hela hemmet om man så önskar. Gör man detta kan den lugna spakänslan få större plats i vardagen. En bra strategi är att plocka in saker i hemmet som alla kan förknippa med spa.

 

När man inreder är det viktigt att få med alla sinnen. Vad gäller känsel, är värme och mjukhet bra ord att utgå ifrån. Mysiga handdukar gör sig bra i badrummet och kuddar, filtar, mattor och andra textiler passar i övriga rum. Under det kalla vinterhalvåret är yllesockor något man inte ska underskatta. De är som pricken över i:et för att få till den mysiga känslan som finns på spa. För att få med synen är det viktigt med något som tilltalar en estetiskt, men som även inger ett lugn.

 

Några exempel är att ha mysbelysning och mycket ljus, men även tavlor och posters. För att det ska kännas friskt i hemmet är blommor och växter essentiellt och om inte annat går plastblommor an för syns skull. Lugn musik, en podcast eller bara ren tystnad, är perfekt för hörselsinnet. För att stimulera luktsinnet är det bra att använda dofter man tycker om. Det kan vara doftljus, rökelse eller oljor som både känns bra och luktar gott. Sist men inte minst är smaken avgörande för hemma-spaupplevelsen. Det behöver inte vara dyrare än att lägga upp sin mat snyggt på en tallrik. Summa summarum handlar det ofta om ett par detaljer, tillsammans med att njuta av nuet som skapar det perfekta hemmaspaet.