Press "Enter" to skip to content

Skapa ditt eget hemmaspa

Alexandra 0

Det är lätt att få mersmak när man besöker ett spa för första gången. Den avslappnande atmosfären, att bli ompysslad och att njuta i de sköna baden brukar vara saker som man vill uppleva igen och igen. Det finns dock ett sätt att njuta av avslappnande spabehandlingar till vardags, om man har tillräckligt med utrymme och pengar, och det är att bygga ett hemmaspa.

Ett bra utrymme att använda för sitt hemmaspa är en källare. Detta eftersom man ju inte behöver fönster i ett spa eller ett badrum, och för att man genom att använda källaren sannolikt inte tar upp en del av boytan i hemmet som man redan använder. Något som dock är viktigt att tänka på när man skapar ett rum i en källarlokal är att det är bra att undvika material som trä, som fukt kan få fäste i. Då är det bättre att satsa på exempelvis natursten eller klinkers. Om du behöver måla om någonstans i samband med renoveringen av det nya hemmaspat, och du letar efter en målare i Stockholm, kan du kontakta Vimalar.se.

Ett rejält badkar hör ju till varje hemmaspa, och något man kan fundera över inför detta val är huruvida man vill ha ett bubbelbadkar eller inte. Bubbelbadkaret bidrar ju visserligen med ökad komfort och lyxkänsla, men man måste ta med i beräkningarna att ett sådant badkar kräver betydligt mer rengöring och skötsel än ett vanligt badkar. Om man tycker att det är värt besväret ska man självklart satsa på ett bubbelbadkar, men annars kan ett riktigt stort vanligt badkar också ge lyxkänsla.

Om man inte har en passande källarlokal hemma, eller utrymme i badrummet att sätta in ett stort badkar, finns det ändå vissa saker man kan göra i sitt nuvarande badrum för att få lite extra spakänsla. Köp till exempel hem nya, tjocka handdukar och några sköna ansiktsmasker och skrubbar. När du sedan kommer hem kan du tända några ljus i badrummet, ta ett skönt bad med skrubben, linda in dig i de fluffiga handdukarna och sedan slappna av med en ansiktsmask medan du lyssnar på lugnande musik. Det är precis vad många behöver efter en lång dag på jobbet.