Press "Enter" to skip to content

Orten Spa i Belgien

Alexandra 0

Spa i Belgien är känt för två saker i världen: mineralvatten från dess källor samt Formel 1 banan Circuit de Spa Francorchamps. Orten ligger vackert beläget i en dal omgiven av Ardennerna och varje år besöks staden flitigt framförallt på höstkanten när Grand Prix loppet går av stapeln. Som kurort blev staden känt redan på 1300-talet tack vare sina mineralrika källor som ansågs ha hälsobringande egenskaper. Än idag produceras mineralvatten i staden som exporteras ut i världen. Spa är en vacker ort med medeltida anor, och man kan lätt tilbringa ett par dagar bara med att spatsera runt i den fridfulla staden och beundra de välansade trädgårdarna samt den vackra arkitekturen. Om man väljer att hyra bil kan man lätt ta sig mellan de små närliggande byarna och beundra det vackra belgiska landskapet. För den som gillar att besöka muséer eller ge sig ut på vandring kan orten erbjuda bra alternativ för detta.

Händelser på senare tid

På senare tid har det tyvärr hänt en del tråkiga saker i Belgien vilket har resulterat i att man höjt den allmäna säkerhetsnivån i landet. Innan man åker kan det därför vara bra att ta del av rådande reseinformation om Belgien så att man vet vad som gäller. Terrorhotet i Belgien är högst aktuellt och man bör iakkta försiktighet framförallt vid stora folksamlingar så som torg, köpcentrum eller vid allmäna transportmedel. Se även till att ha en bra reseförsäkring innan du reser. En annan bra sak att ha med sig är ett europeiskt sjukförsäkringskort som ger dig sjukvård till samma pris som landets invånare på allmäna vårdinrättningar. Kortet beställer man enkelt hos försäkringskassan hemma i Sverige. I det stora hela är Belgien ett säkert land att resa i och kriminaliteten är relativt låg. Trots det rådande terrorhotet ska man inte dra sig för att besöka Belgien, framförallt inte de mindre orterna där man kommer de Belgiska sederna närmare samt kan avnjuta lokal mat, ofta till lägre priser än i storstäderna.

Vad ska man packa?

Klimatet i Belgien är generellt mildare än det vi är vana vid i Norden. Beroende på årstid kan temperaturerna variera kraftigt, så ta gärna reda på rådande temperaturer och väder innan ni åker och packa enligt detta. På sommaren kan det bli mycket varmt med temperaturer upp emot 30 grader, så bra solskydd är att rekommendera, medan hösten och våren kan vara regnig. Hos Outletsverige kan du hitta kläder för alla årstider till en billig peng, då sidan säljer massor av märkeskläder till låga priser. Skulle vädret inte vara det bästa, kan man ta sig till någon av de mysiga pubar som man finner i Belgien och avnjuta landets kanske största exportvara: det belgiska ölet. Om du inte är en öldrickare, eller kanske inte dricker över huvudtaget, ska du inte hänga läpp för det. Det finns andra godsaker som landet har att erbjuda, så som choklad, belgiska våfflor och goda ostar.