Press "Enter" to skip to content

Inte tid att träna? – Tänk igen

Alexandra 0

Det hade gått mer än två veckor sedan mitt senaste träningspass. Jag hade bara inte tid! Jag både jobbade och studerade inför en tenta under dagarna. Och om jag skulle plocka ihop träningskläderna, åka bort till gymmet, byta om, bära upp och så vidare, så skulle alltför mycket tid gå…

Många kan säkert relatera till detta. Det kanske inte gäller studier eller arbete i just ditt fall. Kanske handlar det istället om barn som upptar all din tid. Oavsett vad anledningen är så är det fortfarande hälsosamt, och rentav nödvändigt att röra på sig. Hälsan hjälper dig att se till att du verkligen orkar med att göra det där som är så viktigt. Kanske blir det enklare att vara närvarande, energisk och positiv om du tar hand om din hälsa. Vi ska därför försöka komma på några enkla och effektiva lösningar på detta.

Effektiv träning

Detta kan göras på flera olika sätt. Det beror lite på hur din situation ser ut. Vi ska nämna några förslag här nedan.

  • Gå upp en timme tidigare på morgonen, och ta en joggingtur eller gör några enklare övningar hemma på köksgolvet. Kanske ett gäng burpees. Kör gärna minst tre eller fyra set med så många repetitioner som du tycker är ansträngande utan att vara maximalt.
  • Burpees kan du göra när som helst under dagen. Kanske vill barnen till och med vara med och prova.
  • Beroende på hur din arbetsplats ser ut – ta en kort paus här och där, eller använd kafferasten, och gör några enkla upphopp. Dra med kollegorna också vettja, så kan ni motionera tillsammans. Och efter kafferasten kommer ni alla att vara mycket mer effektiva!
  • Om du har lite tid över, men inte flera timmar som det ibland kan ta att träna – testa att komprimera träningspasset. Om du ska till gymmet exempelvis, se till att sakerna runt omkring går så fort du bara kan. Och när du väl ska träna kan du minimera eller ta bort vilan, och köra drop-sets istället.

Hoppas dessa tips är användbara, och lycka till med träningen!