Press "Enter" to skip to content

Bra och billiga spa-orter i Europa

Alexandra 0

 

Står du i valet och kvalet över hur din semester ska vara? Kanske har du två alternativ där det ena är semesterresa och det andra markiser stockholm. Du måste verkligen byta ut dina markiser men om du gör det har du inte råd med din drömsemester. För det första, gör lite research när det gäller dina markiser. Hitta den leverantör som har både bra och prisvärda markiser att erbjuda dig. Vad gäller det andra, det vill säga en semester som är både efterlängtad och välbehövlig för dig, hittar du här några tips på både bra och billiga spaorter och destinationer som är bra för psyket. Du behöver inte längre välja, utan du kan både åka på spasemester och göra de renoveringar som måste göras hemma.

Ungern eller Storbritannien?

Ungern är känt för sina termalbad och kurorter. Landet har över 1000 mineralrika källor där temperaturen ligger på 30 grader. Termalvattnet har både helande och medicinska egenskaper och detta vatten används ofta både inom sjukvården och för spabehandlingar. Heviz spa resort ligger vid den 47000 kvadratmeter stora termalsjön. Året om håller sjön en behaglig temperatur på mellan 25-30 grader. Harkanybaden är en 180 år gammal klassiker som kurort. Den kallas även reumatikernas himmelrike. Det finns många fler kurorter och spa-anläggningar att välja mellan och det intressanta är ju vattnets hälsobringande egenskaper. Dessutom hittar du billiga flygbiljetter till Ungern och för oss är både hotell och spa-vistelserna prisvärda jämfört med svenska alternativ. Europa bjuder på fler överraskningar inom spa- världen. För dig som vill må bra på semestern är brittisk lantlyx som spa för själen, men även kroppen om du önskar. Här hittar du tystnad, natur och skönhet. En långpromenad över böljande gröna kullar, att andas frisk luft och njuta av vackra vyer med sagolika slott eller hästar som springer i vad som verkar oändliga hagar kan få vem som helst att må bra. Efterföljande afternoon tea och sedan kanske ett besök på den lokala puben gör gott för själen.

Estland eller Grekland?

Väljer du en billig sparesa till Estland eller en prisvärd resa till Grekland som är som balsam för själen och det psykiska välbefinnandet? I Tallin eller varför inte staden Pärnu som är Estlands “sommarhuvudstad” kan du lyxa till det utan att det kostar skjortan. Landet har en 200-årig spakultur som gör att de vet vad de sysslar med och vi kan njuta av all lyx till bra priser. Ta ett bad med uppfriskande tallolja och ljusterapi som får dig att må bra både psykiskt och fysiskt. Njut av en lerbehandling med den kända estniska leran. Denna behandling är bra för både muskler och leder. Både gyttja och havsvatten har använts i hälsofrämjande syfte sedan 1840-talet. Förutom dessa behandlingar kan du få massage, pedikyr och annat till låga priser. Föredrar du istället att åka till Grekland för att njuta av solen och äta god mat? Det spelar ingen roll vilken destination du väljer. Den grekiska gästfriheten, ouzon och vinguden Dionysos hemland får den mest stressade att slänga både kostymen och den där kända väggen som så många går in i. I Grekland stressar man inte utan här har man alltid tid till att sitta ner och ta ett glas vin med vänner.