Press "Enter" to skip to content

Bota din ångest och depression med träning

Alexandra 0

Att träning är bra för både kropp och själ är något vi har hört mycket om under den senaste tiden. Träning kan bidra till en bättre hälsa, stärka muskler och skelett och mycket mer. Därför är det bra att träna några gånger i veckan.

Det finns många sjukdomar, tillstånd och besvär som träningen kan hjälpa till med. Man minimerar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, högt blodtryck, höga blodfetter, ledbesvär och mycket annat. Träningen hjälper även till med att stärka och höja immunförsvaret så att man kan hålla sig frisk från förkylningar, influensa, virus och bakterieintrång. Det finns mycket positivt med att träna och hålla igång kroppen. Lider man av stress, ångest eller depression kan även då träningen vara till hjälp.

De flesta som lider av ångest och depression brukar må mycket bättre av att träna och hålla igång. Detta beror mycket på att man släpper på all stress och hjärnan börjar även att producera mer lyckohormoner, vilket självklart bidrar till att man blir mer glad och känner sig även lycklig. Man gör sig även av med alla stresshormoner och de hormoner som bidrar till att man känns sig frustrerad, nedstämd eller arg.

Genom träningen tröttar man även ut sin kropp och hjärnan, vilket också leder till att man inte heller får lika mycket utrymme till att övertänka för att bli stressad eller få ångest.

Träning och motion är den ultimata medicinen mot många sjukdomar, stress, ångest och depression, det kan både jobba förebyggande och reducera dessa besvär.

Låt inte pollenallergin stoppa dig

Under pollensäsongen och tiden då det är mycket pollen i luften kan många påverkas. Många gånger påverkas även människor som inte haft något problem med pollen sedan innan. Man kan känna sig trött, hängig, ögonen och näsan kliar, man är täppt i näsan och nyser konstant.

Detta kan göra att livet under denna period känns tungt och jobbigt, och man har då inte lika mycket ork för att motionera och träna. Genom att använda en nässpray såsom Otrivin kan man stoppa snuva och nästäppa och på så sätt kan man träna och motionera som vanligt utan några större besvär.

Har man däremot andra symptom som inte går att lösa med nässpray så finns det annan hjälp man kan få. Det finns receptfria mediciner man kan använda sig av för att piggna till och slippa alla jobbiga besvär, på så sätt blir man piggare och känner att man orkar med träningen som vanligt.

Har man starka allergier kan detta behöva receptbelagd medicin som hjälper mot besvären så att man kan leva som vanligt.

Pollen är ett väldigt stort problem under våren och sommaren och har man allergibesvär och blir påverad, så gäller det att hitta det som passar dig bäst för att få hjälp med dessa besvär.